Langkah Kehidupan Hamba Allah
This is meKembara Kehidupan Tentang Aku

"Semua penulis akan mati,
hanya karyanya yang akan terus abadi.
Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan
dirimu di akhirat nanti."
[Saidina Ali bin Abi Talib]Let's Chat!

Photobucket


Followers


Thank You


pernah kecewa atau terluka???

assalamualaikum semua...
korng pernh b'cinta??
mesti pernhkn..tp kpada sesiapa yg blom pernh melibtkn diri dlm percintaan
cogratz buat korng ea..Syukur korg mmpu menggelakkn dri drpda cintan-cintun nie..

tapi bohng la klu korng xpernh ske kt someone kn..kdng2 x t'luah prasaan kte kpda si dia
tp..kte mesti ykin dgn ketntuan jodoh yg telh Allah tetpkn buat kte tapi jgn lah smpai kte t'lalu mncinta manusia kerana sebaik-baik cinta adalah cinta yg mendekatkan korng pada ALLAH YANG MAHA ESA..
sabar ea..
kalau dah dia jodoh kita,insyaALLAH mohonlah ALLAH mudahkannya.kalau tak pun,mesti ada hikmahnya..jgn sedih2 ye..bunga bukan sekuntum,malah berkuntum-kuntum..
kumbang bukan seekor..
boleh ambil manfaat dari doa nie :)syg korng semua kerana Allah

Bismillahirrahmanirrahim.....


"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Ya Allah, Seandainya telah engkau catatkan Dia milikku, tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku. Titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu abadi.

Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi, Seiringkanlah kami melayari hidup ini, Ke tepian yang sejahtera dan abadi. Maka jodohkanlah kami.
Tetapi ya Allah, Seandainya telah engkau takdirkan...Dia bukan milikku bawalah dia jauh dari pandangan ku. Luputkanlah dia dari ingatanku dan peliharalah aku dari kekecewaan. Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti, Berikanlah aku kekuatan menolak bayangannya jauh ke dada langit dan hilang bersama senja yang merah agarku sentiasa tenang walaupun tanpa bersama dengannya.


Ya Allah yang tercinta, pasrahkanlah aku dengan takdirMu. Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hamba-Mu ini..
Ya Allah... Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat.

Dengarlah rintihan dari hamba-Mu yang dhaif ini. Janganlah engkau biarkan aku bersendirian di dunia ini mahupun di akhirat, menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai. Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah.

Ya Allah, berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat dan peliharalah kami dari azab api neraka. Amin. Ya rabbal 'aalamiin"..